2009. október 11., vasárnap

Mert hülye vagyok

Tereztem mára egy hosszú futást. Ebben persze nincsen semmi különös. De ügyesen nem vittem magammal inni, mert vannak utcai nyomós kutak, gondoltam, majd azokból iszom. Csak épp a nyomós kutak valamilyen nyomós indokból el vannak zárva, le vannak szerelve... Na, a futás azért persze ettől még nem maradt el, csak a távot redukáltam 30-ról 22-re, mert kezdtem érezni, hogy lassacskán romlana a teljesítményem, nincs sok értelme erőltetni azt a 8km-t. Kedves baráatim jótanácsainak erősen ellentmondva, eddig is gyakran futottam "hosszúkat" frissítés nélkül, mert szerintem jó az. Persze, könnyen lehet, hogy tévedek, de akkor majd a saját káromon megtanulom. Mint az okos a mondásban. Vagy az a buta? :-)

Az első 13km egy szokásos aszfaltos szakasz volt, itt hamar rájöttem, hogy inkább az erdőt kellett volna válasszam, hiszen gyönyörűek az őszi színekben pompázó fák és az éjjeli eső után a levegőt is harapni lehet. Ezután megettem a banánomat (a kekszet víz hiányában visszatettem inkább) és belevetettem magam az erdőcskébe. A többé-kevésbé működő honvédségi objektum mellett elosonva rátértem a tőlük induló, elhagyatott vasútszakaszra ami ugyan nagyon rövid, de valamiért imádok rajta futni. Tettem még egy kis kört a fák közt, aztán hazakocogtam. Itt még utamba esett egy tutira működő kút, de már csakazértse álltam meg :P

(A honvédségi lakótelep szélén, mármár a bozótosban, egy remek nyújtófélére leltem! Sőt kettőre! Valaha biztos használták valamire, talán a - azóta szintén az enyészeté lett- játszótérhez tartozott, de tuti hogy régóta nem nézett rá senki. Kissé rozsdás is, nem is tudom, mivel kéne lefesteni vagy milyen kesztyűfélében próbálkozzak húzódzkodni rajta? Van korlát is, de olyan rohadt magas, hogy azt esélyem sincs használni :( Új kedves olvasóm rögtön segíthet is, hogy milyen-mennyi húzódzkodást célszerű csinálni ha "csak" erősebb szeretnék lenni, de eszemben sincs méretesebb izmokat gyártani. Per pill még egy is nehezemre esik a dead hang fajtából (vagyis ha nem rángatózom, hanem lógásból csak erővel húzom fel magam) )

2 megjegyzés:

  1. Én egyszer a szomszéd városba indultam minimális vízzel (8 km) hasonló gondolattal. Persze kút a környéken se volt. Egy helyi lakos szerencsére beengedett egy kis utánpótlásért :)
    Húzódzkodásból amennyi jól esik. Vannak erre ismétlések, számok, tények, de szerintem egyet érdemes betartani 3-4* ismétlés. Ezen belül, hogy mennyi van egy ismétlésen belül az mindenkinek a saját erőnlététől függ, érdemes erőlködni egy kicsit. Ez saját vélemény.
    Vannak erre edzéstervek/leírások/útmutatók ha valaki nagyon szabályos akar lenni.
    Én nem :)

    VálaszTörlés
  2. Kedvencem az egyik futóhaver: most nyáron, legnagyobb hőség, kitalálta, hogy kifut Debiből a Hortobágyra az országút szélén egy korty víz nélkül....ja, és után onnan rajtoltunk egy 75kilis futó-túrára :)

    VálaszTörlés